Herfstpicknick | Simsalabim

Herfstpicknick

Fijn naar het Noorderplantsoen voor een gezellige herfstpicknick!
12 October 2023

Hallo! Mijn naam is Lucy, en in deze blog ga ik met Frouwkje naar het Noorderplantsoen voor een gezellige herfstpicknick!

Op onderstaande foto’s draag ik een petticoat rok van het merk Sinister en een kanten vestje van Banned. Ik voel me het gelukkigst in kleding die me laten voelen als een fantasiefiguur. Zo voelt iedere dag voor mij als een bijzonder avontuur. En zo samen met Frouwkje tussen het mystieke groen van het park en het bosvennetje te zien op volgende foto’s maakte van dit avontuur een hele speciale. Mijn gothic setje van de foto heb ik bijna iedere dag aan. Niet alleen ziet het er altijd fantastisch uit, maar het zit ook ontzettend lekker! De rok van Sinister heeft een elastiek tailleband waardoor hij heerlijk zit, en valt tot net boven de knie. Hij zwiert lekker rond als je er rondjes mee draait. Het kanten vestje van Banned is een relaxed kledingstuk dat heerlijk soepel en luchtig is, maar toch een luxe geklede uitstraling geeft. Combineer de kledingstukken zoals ik heb gedaan, met een paar lekker warme laarzen en een panty, en dan ben jij deze herfst ook helemaal klaar om de schitterendste heks uit jouw sprookjesleven te spelen!


Op een mooie herfstdag draag ik graag deze jurk van het merk Collectif. Voor een extra prinsessen-effect heb ik hem gecombineerd met een lichtroze petticoat van Banned. De jurk is van fluweel en is bedekt met een prachtig zilveren print in het Halloween thema (met een pompoen, het tekstje “trick or treat…”) De jurk is stijlvol met zijn Peter-Pan-style kraag en sluit prachtig aan op het lichaam. In de jurk en petticoat voel ik me heel vrouwelijk en mooi. Bovendien is het setje uitstekend voor een koelere dag buiten, gezien de jurk gemaakt is van een heerlijke zachte warme fluweel. Ben jij klaar om rond te dansen door een regenachtig bos?

Tot slot komt iedere herfst prinses natuurlijk graag binnen na een fijne dag buiten in een lekker warm huis. Er gaat niets boven een comfortabel plekje waar je, zoals ik, kan relaxen met zachte knuffels en een computerspelletje. Op de foto draag ik wederom de zwarte petticoat rok van Sinister, die dusdanig prettig zit dat hij een uitstekend kledingstuk vormt om in te ontspannen. Ook draag ik een van de nieuwste aanwinsten bij ons in de winkel: de lila en roze trui Nori van het merk Banned deze is gemaakt van een superzachte breisel en staat onwijs schattig bij de met kant-bedekte rok. De trui is heerlijk warm en valt losjes om het lichaam heen, waardoor het net is of je een wolkje draagt! Steek wat kaarsjes aan en maak een warme kop thee, want in combinatie met deze prachtige mode wordt het gegarandeerd een heerlijke herfst!

Nu zal Frouwkje haar schitterende looks laten zien!
———-
Herfst is in het land
Kleding schept een band
Simsalabim staat daar
Voor een nieuw seizoen klaar

Goed, ik ben dan niet geweldig in rijmen (Pakjesavond is dan ook altijd pijnlijk), maar dat de Sim klaarstaat met een geweldige herfstcollectie is een feit. Lucy en ik wandelden op een dag naar het Noorderplantsoen en hier hebben we een aantal foto’s gemaakt die met een informele blik laten zien van wat Simsalabim allemaal in de winkel heeft.

Terwijl de eendjes vrolijk voorbij spartelen, geniet ik van een lichte bries. De wind waait door mijn geverfde haar met semi permanente verf van Directions. Doordat ik zelf vegetariër ben, vind ik het fijn om te kunnen vermelden dat dit merk vegan is en niet getest op dieren.

Ik draag een zwarte ribcord broek en een vrolijk gekleurd coltruitje. Beiden zijn van het merk ATO Berlin. Beide artikelen zijn lekker warm en zitten erg comfortabel. ATO zal snel een favoriet worden wanneer je deze ontdekt. Het is goede kwaliteit en fair trade, bij ATO wordt veel met biologisch katoen gewerkt. Ik heb verscheidene klanten gesproken die met trots zeggen dat ze al jaren een vest of broek in bezit hebben van ATO en nog steeds is het comfortabel en mooi.

Ik draag een rode tartan riem, van Bullet69. Ze hebben zoveel verschillende soorten en kleuren riemen, chokers en armbanden, stoer en vrolijk, het is teveel om hier over uit te weiden. Ik houd het dus maar gewoon op: kom eens langs in de winkel.

Ik zal eerlijk zijn, dit is momenteel een van mijn favoriete gecombineerde looks. Deze groene Retro jurk is van het merk Vooodoo Vixen, wat afkomstig uit Engeland is. Het is een organisatie wat ethisch verantwoord werkt en klimaatvriendelijk is. De swingjurk sluit mooi aan en voelt heel comfortabel. Ik combineer haar graag met de trots van mijn kledingkast: een Burleska korset. Ik ben verliefd op deze prachtige accessoire die voor mij de jurk afmaakt. Met deze combinatie kan ik me aansluiten bij elven en vrienden van de D&D wereld en vechten met zwaard en pijl en boog. Zoals je ziet, de fantasie gaat op de loop, maar Simsalabim is dan ook een magische plek.

Als jij ook interesse in korsetten hebt, kom gerust eens langs in de winkel zodat we de juiste maat voor je kunnen vinden.

Tot slot is hier naar mijn mening het vrolijkste merk uit de winkel: Run & Fly! Wat sommige mensen met zonnebrillen of tatoeages hebben, heb ik met dit merk: het is onmogelijk om maar één kledingstuk van ze te hebben. Ze hebben de beste tuinbroeken! Sommige vallen wat los, andere zijn form-fitted, maar allemaal delen een interessante print. Let op, de losse modellen vallen ruim, dus koop gerust een of twee maten kleiner. Voor vragen over de juiste maat, kun je ons natuurlijk altijd even bellen. Deze tuinbroeken vliegen als Gone with the (herfstige) Wind, een bestseller, vaak snel de winkel uit. Met deze look kun je alles aan: van in de tuin werken tot naar een feestje.

Onder deze konijntjes tuinbroek draag ik een Voodoo Vixen blousje en ook de schattige gele cardigan met bijtjes is van Voodoo Vixen. Deze vintage-retro style, geïnspireerd op de jaren '70-'80 met een twist, is heel herkenbaar voor de Simsalabim. Kom langs en ervaar de eindeloze mogelijkheden en combinaties.

Hartelijk dank voor het lezen van deze blog. Het was een verrassing voor Hans en Erna de oprichters van Simsalabim. Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten om te lezen als wij om te maken!

Een heel fijne herfst toegewenst en tot ziens in Simsalabim!