Leef op in de Lente | Simsalabim

Leef op in de Lente

De eerste zonnige dagen zijn een feit en je kunt volop genieten van.....
29 April 2021

Leef op in de Lente

Ik ben Emma en ik neem je in deze blog mee naar één van mijn favoriete plekken waar ik graag naartoe ga in de lente.


Leef jij ook op in de lente? Wanneer de vogels zingen en de eerste bomen volop in de bloesem staan komt er bij mij nieuwe levensenergie naar boven. Veel mensen krijgen zin in een nieuw kapsel, gaan hun kledingkast opruimen en dan wordt het tijd om frisse nieuwe kleren aan te schaffen om vernieuwd de lente in te gaan. Zelf draag ik in het voorjaar meer kleur als in de winter en ga ik nadenken hoe ik vrolijke nieuwe setjes kan gaan maken. Meestal draag ik kleur, gecombineerd met zwart.

Zin om er op uit te gaan?

In de lente stap ik regelmatig op de fiets naar het Paterswoldsemeer, dit is net buiten de stad Groningen. Hier staat een molen “de Helper” Een heerlijke plek om tot rust te komen. Soms lees ik daar een boek op mijn e-reader of Tao te Ching van Lao-Tzu vertaald door Stephen Mitchell. Comfortabele kleding is belangrijk als ik op de fiets stap. Mijn nieuwe favoriete kledingstuk is de Nel van het merk ATO Berlin. Nel is een Retro vest, die je ook goed kan dragen als jas. Bovendien is ATO Berlin één van mijn favoriete merken omdat de meeste kleding van ATO biologisch en Fairtrade is. Ik hou van de natuur en heb de passie om, het liefst op de fiets, de prachtige natuur rond Groningen te ontdekken.


Jurken en Flowerpower.

Voor de warme lentedagen vind ik het fijn om katoen te dragen en de vintage jurken van Hell Bunny jurken zijn van 100% katoen. Een paar van deze jurken die ik heb, gaan al langer dan 3 jaar mee! Door de fantastische kwaliteit en pasvorm koop ik deze jurkjes met plezier. Met het idee van de lente in mijn hoofd, kies ik voor prints met bladeren, bloemen, pauwen en geometrische vormen. Veel van deze jurken zijn ook geschikt om met petticoat te dragen, dit geeft de outfit een Rock ’n Roll uitstraling. De jaren '60 petticoats van het merk Banned, zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Heerlijk genieten in passende kleding voor het seizoen, met interessante motieven is zo fijn!

Biologische lentekleding voor mannen

Voor mannen hebben we nieuwe polo’s van het alternatieve Retro merk ATO Berlin binnen. Ik vind de lente kleuren, de inspirerende prints en de pasvorm geweldig. Let er wel op dat de nieuwe polo’s wat kleiner vallen, dus kijk goed naar de maattabellen. ATO gebruikt steeds meer biologische stoffen en ecologische verpakkingsmateriaal. Ik ben fan van de heren pantalons van ATO. De pasvorm vind ik erg mooi, ze sluiten vaak mooi rond de billen. De pantalons zijn zowel casual als chic te dragen.


Binnenkort komen er weer nieuwe Green Bomb T-shirts binnen, een merk dat biologische T-shirts bedrukt met een print van milieuvriendelijke inkt, veelal met als thema: de fiets en eropuit in de natuur. Tip voor de liefhebbers, houd de Simsalabimwebshop in de gaten! Kijk ook eens in de collectie met korte mouw overhemden van Chenaski en combineer deze met een fijn zittende zomer jeans of ribcord broek van ATO Berlin.

Hans heeft ook meegewerkt aan de fotoshoot voor deze Blog, op de foto's draagt hij een ribcord broek met wijde pijpen van het merk ATO Berlin en een van zijn lievelingsshirts: "de Citybike" van het Fairtrade merk Green Bomb. Erna heeft de foto's gemaakt en genoten van de zelfgebakken kokosmacronen en de door Hans, ter plekke gezette, koffie. Wat een prachtige uitzicht met fris groene bloemen, vogels en zeilbootjes. Pak ook eens je fiets en geniet van de Ommelanden en kom vooraf even naar de Simsalabim voor een heerlijke broek, vest of shirt.